ראשי » רופאי המרכז » ד"ר ברוריה טל

ד"ר ברוריה טל

אודות ד"ר ברוריה טל:

ד"ר ברוריה טל דיאטנית קלינית – PhD, מומחית לתזונה ודיאטה ברישיון משרד הבריאות מספר: 104219.

ד"ר טל עוסקת כיום במחקר תזונתי במכון האנדוקריני, המרכז הרפואי – תל אביב (איכילוב).

המחקר התזונתי מתמקד בהשמנה בטנית מלווה בסינדרום המטבולי המתבטא ביתר לחץ דם, סוכרת, היפרליפידמיה, היפראוריצמיה, מחלות קרדיווסקולריות.

כמו כן משתתפת ד"ר טל כדיאטנית במספר מחקרים אודות השפעה תרופתית על הורדת משקל, על איזון רמות סוכר, ופרמטרים אנדוקריניים המלווים בהדרכה לתזונה מותאמת אישית.

בנוסף לעבודת מחקר תזונתי, מנהלת ד"ר טל מכון פרטי לתזונה נכונה ואורח חיים בריא: "טל הבריאות – המרכז לתזונה נכונה" ברמת אביב . במרפאה הפרטית מתמקדת ד"ר טל בהתאמה אישית של דיאטה להפחתת שומן בטני. התאמה תזונתית אישית לרגישויות למזון בעזרת בדיקת דם לאבחון רגישויות למזון. התאמה אישית לתזונת היריון, הנקה, והעלאת סיכויי הפוריות עם התאמה אישית לתזונת פוריות. התאמה תזונתית אישית להבראה ושיקום מערכת העיכול במצבים של מחלות מעי דלקתיות, ולשיפור פעילות מערכת העיכול במצבי עצירות או שלשול.

1999 – Ph.D האוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות רחובות, תואר דוקטור במחלקה לביוכימיה ותזונת האדם.

נושא המחקר: השמנה, קצב מטבולי, צריכת אנרגיה ויתר לחץ דם.

1988 – Ms.C האוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות רחובות, תואר שני במחלקה לביוכימיה ותזונת האדם.

נושא המחקר: השמנה צריכת אנרגיה ויתר לחץ דם.

1977 – Ba.C האוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות רחובות, תואר ראשון בבית ספר למדעי התזונה.

משנת 2012 כתיבת טור בנושאי תזונה בבלוג "תשקלו בחיוב" באתר הליף סטייל Xnet מבית ידיעות אחרונות.

משנת 2008 ועד 2016 – כתיבת טור בנושאי תזונה "קרובה לצלחת" במוסף זמנים בריאים, בעיתון ידיעות אחרונות.

משנת 2008 ועד היום, – דיאטנית בצוות מחקר במכון האנדוקריני, המרכז הרפואי תל אביב.

משנת 2005 ועד היום – מנהלת מרפאת תזונה פרטית:  מרכז לתזונה נכונה, רמת אביב. בטל הבריאות.

1988 – 2006  – דיאטנית קלינית  במכבי שרותי בריאות, הרצלייה, כפר שמריהו.

טיפולי תזונה בהרזיה, מחלות קרדיווסקולריות, היפרליפידמיות, יתר לחץ דם, סוכרת, אונקולוגיה, נשים הרות, נשים מיניקות, נשים בטיפולי פריון, , אלרגיות, מחלות מערכת העיכול, מחלות ילדים.

1988 – 1999 עוזרת הוראה באוניברסיטה העברית, הפקולטה לחקלאות ברחובות בבית ספר למדעי התזונה. מחקר תזונתי אודות קצב מטבולי השמנה ויתר לחץ דם בגברים במחלקת נפרולוגיה, מרכז רפואי מאיר – כפר סבא בשיתוף האוניברסיטה העברית.

1987 – כתיבת ספר דיאטה – " דיאטת הצירופים", בהוצאת זמורה ביתן. היה ל"בסט סלר" עם צאתו.

1977 – 1986 דיאטנית קלינית במרכז הרפואי ברזילאי, אשקלון, במחלקות פנימיות, קרדיולוגית, ילדים, כירורגיה.

1977 – 1986 דיאטנית קלינית במרכז קהילתי למניעת מחלות לב וכלי דם של המרכז הרפואי אשקלון. מחקר תזונתי אודות השמנה יתר לחץ דם וצריכה תזונתית בקרב גברים ונשים, בשיתוף האוניברסיטה העברית.

1977 – 1986 דיאטנית קלינית בקופ"ח מכבי – אשקלון.

1977 – מרכז רפואי רמב"ם, חיפה. דיאטנית קלינית במחלקת נשים, יולדות, וכוויות בפלסטיקה.

1973 – 1976 – משרד הבריאות – גוש דן, חיפה.

הדרכה והנחיה תזונתיות לאחיות טיפות חלב, רופאי ילדים, רופאי מילדות וגניקולוגיה, אודות תזונת נשים הרות, נשים מיניקות, ותזונת תינוקות.

ההדרכות לאחיות ורופאים בטיפות חלב, מחלקות לאם וילד, מחלקות ילדים בבתי חולים, מחלקות מילדות בכל המרכזים הרפואיים בחיפה וגוש דן היו במטרה ליצור אחידות של המלצות תזונה של כל הגורמים המטפלים, על פי הנחיות משרד הבריאות.

1973 – מרכז רפואי תל השומר – דיאטנית קלינית במחלקות פנימיות ובמחלקת כוויות, טיפול בפצועי מלחמת יום כיפור.

1997 –2007 יועצת תזונה לקבוצת אסם NESTLE, טבעול, אסם, גלידות נסטלה, סלטי צבר.

2005 – 2007 – פיילוט של משרד הבריאות בשיתוף משרד החינוך ושיקום שכונות, למניעת השמנה ומחלות לב עתידיות בקרב ילדים ונוער בעיר נתיבות.

2008 – 2010 – "בריא בריבוע" פעילות תזונה נכונה ומזון בריא בקרב תלמידי תיכון בהוד השרון. פרויקט משותף לעמותת הדיאטנים עתיד, משרד החינוך, משרד הבריאות.

2008 – אוקטובר 2010 חברת וועד בעמותת הדיאטניות עתיד.

2008 – 2016, מדור בנושאי תזונה במוסף זמנים בריאים בעיתון ידיעות אחרונות בשם: "קרובה לצלחת".

2012 – ועד היום, בלוג בנושאי תזונה באתר Xnet בשם: "תשקלו בחיוב".

1987 – כתיבת ספר דיאטה – " דיאטת הצירופים", בהוצאת זמורה ביתן. היה ל"בסט סלר" עם צאתו.